Big Daddy

Nu utkommer den andra delen i Dennis Rundts stora nittonhundratalssläktsaga.

I Big Daddy berättar fädren och sönerna sin version av släktens historia i efterkrigstidens Finland och drömlandet Sverige samt, naturligtvis, i ett på alla sätt företagsamt USA. Joel Rundt och hans stora uppdrag med att göra översättning av texten till Sibelius Finlandia hymn löper som ett stråk genom handlingen. Den forna skojaren, nu äventyrliga företagare Carl-Julius Warren alias Larry Harg lever sitt stundom vidlyftiga liv i Staterna, men glömmer aldrig sin dotter Dolly. I sitt arbete med den fiktiva romanen, som är författarens femte, har ett digert forskningsarbete med utgångspunkt i den egna släktens historia legat som grund. Och fakta varvas med fiktion i en roman med stor berättarglädje och kunskap om samhälle.

Titel: Big Daddy

Författare: Dennis Rundt

Förlag: Förlaget Scriptum

Boktyp: Roman | Häftad

ISBN: 978-952-7005-82-8

Sidoantal: 256 s

Utgivningsår: Höst 2021

Lager status: I lager

Dennis Rundt (f. 1947 i Vasa), PD och chefredaktör emeritus, var under hela sin yrkesbana knuten till Vasabladet. Han har gett ut debattboken Finlands kärnkraft, en bok om kedjereaktionet i vårt samhälle (1976, med Ingmar Kommonen), doktorsavhandlingen Munsalaradikalismen. En studie i politisk mobilisering och etablering (1992), tre romaner om finländskt 1900-tal: Sterbhuset (1998), Korthuset (2000) och Glädjehuset (2003) samt My Darling Dolly (2018) som är en autofiktiv skildring av hans familj.
I Big Daddy fortsätter han på den linjen med sin genuina berättartalang – träffsäker, humoristisk och rakt på sak. Han bor i Kristinestad och är verksam som samhällsdebattör och publicist.