Livia

Det har visst blivit lite fel här, sa fröken och pekade på det röda farsdagskortet på Livias bänk. Med stora svarta bokstäver hade Livia skrivit ”Till FARAN”. Inget mer. Inte en enda blomma och aldrig i livet några hjärtan. Det ska stå så där, sa Livia bestämt. På väg ut ur klassrummet knölade hon ner kortet i papperskorgen. LIVIA är en berättelse om hemligheter och utsatthet lika mycket som kärlek och integritet där Livia och Lilla Mamma gör allt för att dölja faderns missbruk. Även om romanen handlar om svåra upplevelser finns en ton av hopp och mänsklig styrka som en röd tråd. Är det Lilla Mamma som bär Livia, eller är det kanske tvärtom? Detta är första delen i en planerad trilogi.

Detta är en fiktiv berättelse med verklighetsförankring. Boken är en blandning av verkliga händelser och fantasi. Det viktiga är inte om det hänt just mig. Det viktiga är att vi vågar se varje barn.

Titel: Livia

Författare: Gunilla Wahlsten

Förlag: Förlaget Scriptum

Boktyp: Roman | Limbunden

ISBN: 978-952-7005-69-9

Sidoantal: 215 s

Utgivningsår: Höst 2020

Lager status: I lager

Gunilla Wahlsten är bosatt på Åland. År 2015 debuterade hon med diktsamlingen Vila i frid. Hon har även medverkat i flera antologier och årskrönikor.