Magen

Magen är en hallucinatorisk roman som utspelar sig mellan dröm och verklighet. Den handlar om en man med existentiell ångest, som arbetar som matematiker i Åbo. Vår protagonist är en modern människa med sådana problem som mänskor i gemen har, som följer sin tid.

    Vår huvudperson lider av en odefinierad magproblematik och söker hjälp av den hypermoderna sjukvården. Han möts dock av en obegriplig vårdapparat och drivs in i mardrömmen om sitt liv, samtidigt som han grips av fascination för det han inte kan förstå i sitt yrke.

    Romanen är dessutom en civilisationskritisk kärleksberättelse. Utöver att dess frågor rör sig på vetenskapens och filosofins område, påvisar den svårigheten i att anpassa sig till och identifiera sig samtidigt med urgamla lidelser och den nya världens realiteter.

Titel: Magen

Författare: Martin Högstrand

Förlag: Förlaget Scriptum

Boktyp: Roman | Limbunden

ISBN: 978-952-7005-70-5

Utgivningsår: Höst 2020

Lager status: I lager

Martin Högstrand (född 1978) är bosatt på Åland. Han är litteraturvetare, matematiker och musiker. År 2010 debuterade han med kortromanen Skymningsland, och två år senare utkom hans andra bok, diktsamlingen Mörk vår. Romanen Claire utkom 2019.