My Darling Dolly

Inför sin 18-årsdag vårvintern 1912 sänds den ostyriga
Ester av sina föräldrar från Wasa till Amerika med en andra klass biljett på RMS Titanic.

Berättelsen om henne, hennes handelsresande man Carl-Julius och deras dotter Dolly är en hisnande, stundom tragisk och till stora delar sann historia, skriven av Esters dotterson Dennis Rundt.

Efter en glamourös tillvaro i det unga Hollywood drabbas den lilla familjen av 1930-talsdepressionen och splittras. Var och en försöker på sitt håll komma på fötter och återfinna någonting av den tidigare trollglansen. Ester jobbar hårt, Carl-Julius söker snabba pengar och Dolly glider in i äktenskapets trygga hamn. Men slitet för brödfödan, ogina medmänniskor och krig gör det svårt eller omöjligt.

My Darling Dolly utspelas i Finland, USA och Sverige är en tidsresa genom ett händelserikt 1900-tal, en släktodyssé som lärorikt och medryckande skildrar bluffkaruseller och längtan efter trygghet och tar ett nytt grepp i den finlandssvenska emigrantlitteraturen.

Titel: My Darling Dolly

Författare: Dennis Rundt

Förlag: Förlaget Scriptum

Boktyp: Roman | Limbunden

ISBN: 9789527005569

Sidoantal: 304

Utgivningsår: Höst 2018

Lager status: I lager

Dennis Rundt (f. 1947 i Vasa), PD och chefredaktör emeritus, var under hela sin yrkesbada knuten till Vasabladet. Han har gett ut debattboken Finlands kärnkraft, en bok om kedjereaktioner i vårt samhälle (1976, med Ingmar Kommonen), doktorsavhandlingen Munsalaradikalismen. En studie i politisk mobilisering och etablering (1992) samt tre romaner om finländskt 1900-tal: Sterbhuset (1998), Korthuset (2000) och Glädjehuset (2003). I romansviten kombinerar han gedigna kunskaper om politik och mänskligt vardagsliv med en genuin berättartalang - träffsäker, humoristisk och rakt på sak. Han bor i Kristinestad och är verksam som samhällsdebattör och publicist.