Det du måste göra

Ville Cederlund är en garvad journalist och krigskorrespondent. Han har sett hur lätt civilisationens tunna fernissa kan försvinna och hur helt vanliga människor plötsligt kan förvandlas till mördare och monster. Numera är han pensionär. Han bor ensam i sitt hus på den österbottniska landsbygden där han lever ett tillbakadraget liv med jakt, fiske och uteliv. Men Villes lugna tillvaro förändras när han en dag drabbas av en förfärande insikt: hans enda dotter lever i ett destruktivt och våldsamt äktenskap. Han förstår att hennes liv är i fara. Ville fattar ett ödesdigert beslut som kommer att förändra hela hans tillvaro.
Tom Wilhelms har skrivit en spännande kriminalroman om ett brännande tema där allt ställs på sin spets.

Titel: Det du måste göra

Författare: Tom Wilhelms

Förlag: Förlaget Scriptum

Boktyp: Skönlitteratur | Limbunden

ISBN: 978-952-7005-46-0

Sidoantal: 162

Utgivningsår: Sommar 2017

Lager status: I lager

Tom Wilhelms är född 1946. Han har en bakgrund bland annat som journalist på Vasabladet och som dramatiker. Han har skrivit ett flertal pjäser både för den professionella teatern och för amatörteatern. Han har också själv spelat teater och regisserat egna och andras pjäser.
Det du måste göra är hans första roman och prisbelönades i en kriminalromantävling arrangerad av Scriptum, Svensk-Österbottniska Samfundet, Vasabladet och Österbottens Tidning.