Valentin

När Yvonnes unga bror Alexej dör i ett av revolutionärernas bombattentat ansluter hon sig i den statliga polisen för att hitta de skyldiga till dådet. Som Ohranans agent blir hennes uppgift att avslöja Valentin, terroristledaren som Tsar Nikolaj kallar ”Rysslands farligaste man”. Hon dras in i ett politiskt spel som är både riskabelt och nervkittlande. Ingenting är som det verkar vara, alla ljuger, alla har någonting att dölja, att lita på någon är livsfarligt.

Yvonne måste avslöja Valentin innan hon själv blir avslöjad. En berättelse om kärlek, svek och politiska intriger. En levande skildring av sociala och kulturella miljöer i St. Petersburg i början av 1900-talet; från fattigkvarter till adliga palats, från vimlande gatuliv till kultursalonger. Livet så som det levdes i studenternas, tjänstefolkets, de adliga damernas och de höga tjänstemännens storstad.

Titel: Valentin

Författare: Mikael Wahlforss

Förlag: Förlaget Scriptum

Boktyp: Roman | Häftad

ISBN: 978-952-7005-83-5

Sidoantal: 488 s

Utgivningsår: Höst 2021

Lager status: I lager

Mikael Wahlforss, pol.mag., har skrivit manus till många tv-pjäster och dokumentärfilmer, som han regisserat inom ramen för produktionsbolaget Epidem; han är mest känd för sina filmer om motståndsrörelser mot diktaturerna i Latinamerika. Han har också skrivit pjäser för radio och teater, och utvecklat och producerat Epidems samhällsinriktade, internationellt uppmärksammade animationsserier för barn. Mikael Wahlforss har fått flera inhemska och utländska pris för sina dokumentärfilmer och för sin verksamhet inom filmbranchen.