Virka fritt

Virka fritt är en bok för de som är intresserade av handarbete och textilkultur. Boken bjuder läsaren och hantverkaren på material ur museernas gömmor. Författarna har besökt många museer och fått undersöka och fotografera deras textiler. Boken innehåller rikligt med fakta om virkningens historia, intressanta tankar som virkarna tänkt och arbetsbeskrivningar till många accessoarer. Idéerna till flera modeller har sitt ursprung i museernas textilier. Med hjälp av instruktionerna kan också nybörjaren virka. Boken innehåller ett stor antal vackra bilder.

Titel: Virka fritt

Författare: Marketta Luutonen, Anna-Maija Bäckman, Gunnar Bäckman

Förlag: Förlaget Scriptum

Boktyp: Handarbete | Limbunden

ISBN: 978-952-7005-66-8

Sidoantal: 234 s

Utgivningsår: Vår 2021

Lager status: I lager

Marketta Luutonen är filosofie doktor och forskare i handarbetets kultur. Hon är intresserad av stickningens och virkningens historia i relation till människor och hantverken. Speciellt intresserad är hon av korsnäströjan.

Anna-Maija Bäckman är hemalöjdsläraren, som är intresserad av traditionella textilier och hur de öppnar möjliheter för ny design.

Gunnar Bäckman är fotografen, som ständigt dokumenterar omgivningen, människor och föremål. Han forskar och utvecklar fotograferingen.