Virkkaajan vapaus

Virkkaajan vapaus on kirja käsitöistä ja tekstiilikulttuurista kiinnostuneille. Kirja tuo lukijoiden ja tekijöiden ulottuville aineistoa museoiden kätköistä. Kirjoittajat ovat vierailleet monessa museossa ja päässeet tutkimaan ja kuvaamaan tekstiilejä. Kirjassa on tietoa virkkauksen historiasta, kiinnostavien virkkaajien ajatuksia ja paljon virkattujen asusteiden ohjeita. Monet mallit ovat saaneet lähtökohtansa museoiden tekstiileistä. Ohjeiden avulla myös aloittelijat onnistuvat virkkaamaan. Kirjassa on runsaasti upeita kuvia.

Titel: Virkkaajan vapaus

Författare: Marketta Luutonen, Anna-Maija Bäckman, Gunnar Bäckman

Förlag: Förlaget Scriptum

Boktyp: Hobby och hantverk | Limbunden

ISBN: 978-952-7005-65-1

Sidoantal: 233 s

Utgivningsår: Höst 2020

Lager status: I lager

Marketta Luutonen on käsityökulttuurin tutkija ja filosofian tohtori. Hän on kiinnostunut neuleen ja virkkauksen historiasta sekä ihmisten ja tuotteiden suhteista. Erityisen innostunut hän on korsnäsinpaidoista.

Anna-Maija Bäckman on kotiteollisuusopettaja, joka on kiinnostunut perinteisistä tekstiileistä ja niistä avautuvista mahdollisuuksista uudelle suunnittelulle.

Gunnar Bäckman on valokuvaaja, joka on dokumentoinut ympäristöä, ihmisiä ja esineitä. Hän tutkii ja kehittää valokuvausta.