I morgon kanske mor kommer

Året är 1920. Anni som är uppvuxen i Karelen har svårt att anpassa sig till sitt nya liv i en svensk by i Österbotten. Språket är främmande och hon känner att folk talar om henne. Hur ska det bli med framtiden? Det här är inte det liv hon hade föreställt sig. Snart kommer hon att behandlas som en spelpjäs i en mans spel och tvingas bege sig långt från Finlands gränser.

Ilmari får tidigt lära sig vad utanförskap är. Förbisedd och bortvald hänvisas han tidvis till luffarens liv längs vägarna. Hans ungdomsdrömmar och förhoppningar krossas. Vem är egentligen hans mor och när kommer hon tillbaka? Omständigheterna gör honom rebellisk och ostyrbar. Men det finns några som vill honom väl och erbjuder honom hjälp.

En kall vinterdag står Tant Anna vid köksfönstret. Hon väntar att någon ska komma med ved, för förrådet är nästan tomt. Hon är inte orolig, veden brukar alltid komma. Men nu knackar det på stora ingången. Hon får ett oväntat besök.

I Mayvor Palmborgs verklighetsbaserade debutroman vävs tre livsöden samman. Trånga moral-uppfattningar och orättvisa livslotter ställer huvudpersonerna inför svåra utmaningar. Vad är en människa villig att offra och när kan hon ta emot hjälp?

Titel: I morgon kanske mor kommer

Författare: Mayvor Palmborg

Förlag: Boklund Publishing

Boktyp: Roman | Inbunden

ISBN: 978-952-7320-14-3

Sidoantal: 152 s

Utgivningsår: Sommar 2021

Lager status: I lager