Maijasdotter (ljudbok)

Ljudbok med skräddarsydda ljudkulisser.
Beställ på vanligt sätt via boklund.fi. Efter att vi tagit emot din betalning får du ett mejl med anvisningar om hur du laddar ner ljudboken, dels hela boken som en enda ljudfil (mp3) och dels en zip-fil med alla avsnitt separat.


Lyssna på ett smakprov ur ljudboken här.

Författarens farmor Alina växer upp i fattigdom och misär i finska Soini men är på väg mot en ljusnande framtid i en ny språkmiljö. På den vägen ingår några år i Amerika då hon drömde om sin älskade.
Alina kämpar med sin bakgrund. Hennes mor har fött fyra utomäktenskapliga barn. Hon vet inte vem hennes far är. Hon vill inte bära sitt namn Maijasdotter. Men hon finner en väg till försoning med sin bakgrund.

Boken beskriver händelser i slutet av 1800-talet fram till sekelskiftet. De har ägt rum på bestämda platser i en historisk tid, men hur de skett har lämnats till författarens fantasi. Det finns få autentiska dokument utöver kyrkböcker och mantalslängder. Inga dagböcker eller brev har påträffats. Berättelsen kompletteras med sägner som speglar den lokala historien långt före den tid boken beskriver.

Titel: Maijasdotter

Författare: Ola Österbacka

Förlag: Boklund Publishing

Boktyp: Ljudbok | mp3

ISBN: 978-952-7320-14-3

Utgivningsår: Sommar 2021

Lager status: I lager