Hem   Böcker   Bokhandlar   Manus   Om förlaget   Kontakta oss

Av jord - En bok om människorna bakom vår mat

Fredagen den 6.5 utkommer Johanna Granlunds bok "Av jord", där vi får följa sju jordbrukare från svenska Österbotten i deras vardag och ta del av deras tankar om att leva av jorden. Boksläpp i Malax kommungård kl. 13 - Välkommen!

Om boken:

Mat är något av det mest nödvändiga, det grundläggande. Det här är en bok om människorna bakom maten. Det är också en bok om jord och om att bruka jorden. Följ med till sju gårdar i svenska Österbotten och träffa dem som producerar vår mat.
De har mjölkkor, grisar, får och värphöns. De odlar spannmål, tomater, kål, potatis, morötter, sallat och mycket annat. Det är på deras åkrar, i deras djurstallar och växthus som allting börjar.

Boken är rikt illustrerad med bilder från de sju gårdarna vid olika tidpunkter på året.

» Här kan du köpa boken i vår webbutik!

Om författaren:

Johanna Granlund är uppvuxen i Ytteresse, Pedersöre, men numera bosatt i Malax tillsammans med man och son, höns och grönsaksland. Till utbildningen är hon trädgårdsmästare och litteraturvetare. Hon jobbar som frilansskribent och församlingssekreterare och medverkar regelbundet i flera finlandssvenska tidningar. Av jord. En bok om människorna bakom vår mat är hennes första bok.

Boksläpp fredag 6.5

Välkommen på boksläpp fredagen den 6.5 kl. 13 i Malax kommungård. Johanna Granlund och Scriptums styrelseordförande Bo Kronqvist deltar. Servering.

Specialpris fredag-lördag!

Boken säljs till specialpris inför morsdag i din österbottniska bokhandel! Morsdagspris fr-lö 6-7.5 25 € (norm. 27 €).

Av jord