Hem   Böcker   Bokhandlar   Manus   Om förlaget   Kontakta oss

Ny bok om J.K. Paasikivi

Nu utkommer Bengt Kummels bok "J.K. Paasikivi - Fredens röst", som berättar om en av de mest mångsidiga och kontroversiella presidenter Finland haft.

"Paasikivi står som symbol för finländska försök att fredligt lösa de hårda knutar som fanns mellan Finland och Sovjet. Också han var ibland en pianist som tvingades spela efter Kremls noter och länge måste finna sig i att starkare krafter avgjorde.

Uppgiften är att beskriva J.K. Paasikivi (1870–1956) utan att läsaren stirrar på skylten eller drunknar i detaljer. Det blir en resa fylld av dramatiska händelser i Finlands och Europas politiska historia. Allt hänger samman. Världens gång är Finlands – och Paasikivis."

Bengt Kummel beskriver Paasikivi som en central gestalt under en tid av skakande politisk omvälvning. Landets ledare var tvungna att ta chanser för att vinna ökad frihet när auktoritära nationalister bestämde dagordningen. Paasikivi beskrivs i en större kontext inbegripet europeiska diktaturer och världskrig. Boken innehåller rikligt med dialoger som ingår i Paasikivis skriftliga arv. Att följa Paasikivi ger historien liv.

Köp boken i webbutiken!

» Läs mer om boken här!

» Köp boken i webbutiken

JK Paasikivi