Hem   Böcker   Bokhandlar   Manus   Om förlaget   Kontakta oss

Debuterande poet och kriminaldrama i Vasa

I december lagom till jul utkommer två nya skönlitterära verk från Scriptum: Lotta Sanhaies diktsamling "Diskdikter" och Marita Gleisners roman "Villa Jasmin".

Diskdikter

Diskdikter

Diskhon hotar att svämma över. Ibland drunknar man. Ibland räddar man varandra och myser idylliskt. Men sedan måste man iväg för att köpa mjölk och vinterskor, löpa stafett mellan jobb och dagis, byta bajsblöjor och vika handdukar. Och så ska man hinna älska också, förstås.

Lotta Sanhaies debutbok är en samling osminkade dikter med humor, udd och hög igenkänningsfaktor. Det handlar om att vara kvinna och mamma och otillräcklig och arg och ambivalent. Om att jaga balans i en tillvaro som ivrigt spretar åt femtioelva olika håll. Om att försöka komma ihåg att njuta av det som man har medan man har det.

Med diskdikterna följer en matchande, poetisk disktrasa!


Villa Jasmin

Villa Jasmin

Marita Gleisners nya roman är en berättelse om mörka hemligheter, sömnlösa nätter och en önskan att glömma.
I Villa Jasmin är allt prydligt, rent och snyggt. Den välskötta trädgården doftar av rosor. Cara Neumann älskar sitt barndomshem i Gamla Vasa, ett stenkast från kyrkoruinen. Inne i stan driver hon en välbesökt klädaffär och syatelj√©, vägg i vägg med Lisen Henrikssons herrfrisering. De två kvinnorna umgås lite men är för olika för att bli vänner. Cara är ensam, och med män känner hon sig osäker. En gång gjorde någon henne väldigt illa. Så träffar hon Hannu, som blir hennes stora kärlek. Men kan hon lita på honom? En septembermorgon ringer polisen plötsligt på Caras dörr. Det har hänt något fruktansvärt.

Villa Jasmin prisbelönades i en kriminalromantävling arrangerad av Scriptum, Svensk-Österbottniska Samfundet, Vasabladet och Österbottens Tidning.