Hem   Böcker   Bokhandlar   Manus   Om förlaget   Kontakta oss

Ett jordklot räcker

Miljödebattören och entreprenören Rune Westergårds debattbok "Ett jordklot räcker" ifrågasätter en rad etablerade sanningar om miljöhoten och konsumtionen. I september finns boken i många bokhandlar i Svenskfinland och i Scriptums webbutik.

Om boken

Ekologisk fotboja eller evolutionär konsumtion?
Endast en bostadslös vegan skulle kunna avsätta ett hållbart ekologiskt fotavtryck enligt dagens etablerade normer. Men mänskligheten kan omöjligen snåla sig ur miljöhotet genom radikalt minskad konsumtion. Det skulle ställa evolutionen på huvudet och hota drivkrafterna för teknologin som är vårt egentliga framtidshopp.
Det hävdar miljödebattören och entreprenören Rune Westergård efter ett yrkesliv i miljö- och energiteknikens tjänst.
I Ett jordklot räcker ifrågasätter han en rad etablerade sanningar och hävdar att vi måste ersätta vår hotfulla stillbild av världens tillstånd med nya, rörliga bilder av den snabba och lovande teknikutvecklingen.
Fortsatt global tillväxt och ökad välfärd ligger helt inom ramen för planetens ekologiska gränser.

Rune Westergård

Rune Westergård som är uppvuxen i Korsholm utanför Vasa i Finland grundade teknikkonsultföretaget Citec på 1980-talet, idag över tusen anställda i elva länder. Erfarenheterna från ett långt yrkesliv i energi- och miljöteknologins tjänst har gett Rune kunskap om att konsumtion och teknik stärker hållbar utveckling mer än någonting annat.

Läs mer om boken här »

Köp boken i webbutiken här, pris 25 € »

Ett-jordklot_cover.jpg