Hem   Böcker   Bokhandlar   Manus   Om förlaget   Kontakta oss

Lyckan är en gammal gård

Sara Bergström
Foto: Linus Lindholm

Frampärm_Lyckan är en gammal gård_liten.jpg

ISBN: 978-952-7005-14-9
Inbunden

Utgivningsdag: 10.4.2014

Många drömmer om att få bo i ett gammalt trähus med själ och snickarglädje. Här möter vi femton familjer som förverkligat den drömmen och berättar hur det gick till när de hittade sina hus. Inte vilka hus som helst – alla stod tomma och öde och har flyttats och timrats upp på nytt. Boken är en kärleksfull beskrivning av den byggnadsvård som bedrivs i gårdarna intill Stundars museum i Korsholm.

Ett helt bostadsområde med enbart rivningshotade österbottniska bondgårdar började byggas upp här på 1970-talet. Pionjärernas idé var unik i Finland och beskrevs som så vansinnig att den var intressant. Vi får vandra runt bland allmogemöbler, schabloner, rödmyllade stockväggar, härbren, mormorsrabatter, hönor och hästar. Och Stundarsborna ger generöst med tips och inspiration till den som står i beråd att renovera ett gammalt hus eller som kanske drömmer om att göra det.

Sara Bergström

Sara Bergström (född 1975 i Borgå) är nyhetschef vid Yle Österbotten. Hon bor själv med sin familj i Stundarsbyn. Lyckan är en gammal gård är hennes första bok.

Linus Lindholm

Linus Lindholm (född 1977 i Vasa) är fotograf på Vasabladet. Han ingick i teamet som gav ut den prisbelönta boken Mat så in i Norden 2012.

Bokens facebook sida

Lyckan är en gammal gård